zorgsloperij de kans

Over zdk

Een kleinschalige organisatie

Zorgsloperij De Kans

Zorgsloperij is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht. Wij bieden professionele begeleiding en ondersteuning aan volwassenen tussen 18 t/m 67 jaar.

Bij Zorgsloperij De Kans is plaats voor mensen die op eigen tempo mogen en willen werken. Mensen met zowel geestelijk of lichamelijke beperkingen, die iets willen leren en/of ervaring op willen doen in de autotechniek en of houtbewerking. In de garage wordt er onder begeleiding vooral aan auto’s, brommers en andere voertuigen gewerkt. In de houtwerkplaats leer je producten maken. Bij Zorgsloperij werken mensen met een PGB en ZIN. Onze deelnemers werken met veel enthousiasme en inzet. De taken voor deelnemers die in de werkplaats werken zijn aangepast aan de cliënt zijn vaardigheden en of mogelijkheden. Het werk is onder begeleiding.

Ons team bestaat uit professionals en zijn gediplomeerd opgeleid om met mensen te werken die net een beetje meer aandacht nodig hebben en kunnen tegen een stootje.

Wij bieden individuele begeleiding, huishoudelijke hulp en dagbesteding in groepsverband.

Verander muren in deuren! (Loesje)

Onze visie

Wij staan voor persoonlijke aandacht, sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling.

Bij “De Kans” leggen we het accent op activerende geestelijke en lichamelijke activiteit.

Onze passie is om te participeren in een mooie kleinschalige groep in Wij cultuur ! Een plek midden in de samenleving waar iedereen welkom is en blij van wordt.

De doelgroep van Zorgsloperij de Kans omvat veelal mensen die reeds zijn afgeschreven door de maatschappij. Ook in reguliere zorginstellingen lopen zij vast. Zij lopen als het waren constant tegen een muur aan. Dit is met name het gevolg van een dusdanig ingewikkelde combinatie van (persoonlijkheids-) problematieken, aandoeningen en trauma’s die vraagt om specialistische begeleiding en ondersteuning. Deze meervoudige problematiek uit zich met enig regelmaat in gedragsproblemen, zoals onder meer het mijden van zorg. Zorgsloperij de Kans richt zich primair op deze groep mensen. Derhalve luidt de missie van Zorgsloperij de Kans:

“ Verander muren in deuren”