zorgsloperij de kans

Over zdk

Een kleinschalige organisatie

Dagbesteding

Wie zijn wij?

Zorgsloperij De Kans is een klein bedrijf in Leeuwarden met een eigen gezicht. Wij bieden onder meer dagbesteding aan. We zijn begonnen in 2016. En we richten ons op een speciale groep.

Welke groep is dat dan?
Voor wie?

De Kans is voor volwassenen tussen 18 t/m 67 jaar met een PGB en ZIN, Forensische titel en is voor mensen met geestelijke en lichamelijke problemen welke door verschillende omstandigheden momenteel of langdurig niet in de sociale maatschappij terecht kunnen maar bij ons een plek vinden waar ze dagbesteding kunnen komen doen.
Dit zijn mensen met:

Psychische problemen
Psychosomatische problematiek
Verstandelijke beperkingen
Ontwikkelingsachterstand
Re-integratie en resocialisatie
Storingen in het autistisch spectrum
Persoonlijkheidsstoringen
Detentie achtergrond
Forensische achtergrond
Multi problematiek met gedragsstoornissen
Verslaving problematieken
Hersenletsel
Slachtoffers seksueel misbruik
Daklozen

De taken voor deelnemers die bij ons werken zijn aangepast aan de cliënt zijn/haar vaardigheden en/of mogelijkheden. Alle activiteiten zijn onder professional begeleiding en onder toezicht van een groepsleider.

Wat doen wij?

Wij bieden een brede dagbesteding waar je kunt leren, werken en ervaringen kunt opdoen voor persoonlijke ontwikkelingen.

 Je kunt bij ons kennis maken met de:

 Autotechniek

Metaaltechniek en bewerking

Magazijn en auto demontage

Kleine of grotere reparatie aan auto’s

Lassen

Hout bewerking

Kunst werkstukken maken van metaal/hout

Creatieve werken maken van verschillende materialen

Schilderen en tekenen

Lezen

Leren omgaan met de computer

Hulp bij het huishoudelijke en thuis ondersteuning/ambulante zorg

Omgaan met geldzaken

Koken

Workshops volgen

Zingen

“De Kans” is hierdoor een zeer veelzijdige zorgorganisatie waarbij er een belangrijke focus ligt op de belangstelling van de cliënten voor techniek, creativiteit en persoonlijke aandacht.

Wij geven onze cliënten met een individuele benadering een motiverende kans om zich te kunnen ontwikkelen. Hierbij bieden wij een groot aanbod van verschillende werkzaamheden aan waar de cliënt aan kan deelnemen. Zo kunnen wij samen met de cliënt bepalen welke werkzaamheden het beste bij hem of haar past, of om gewoon een grote variatie in de dagbesteding te houden.

 Wij hebben ook een rusthoek voor als het even niet meer wilt en hebben een professional luisterend oor en zijn wij er voor jou zodat je weer met enthousiaste en positieve zin veder kunt.

 Omdat niet al onze deelnemers door verschillende redenen een lunch kan meenemen, verzorgen wij elke dag voor een gezamenlijke lunch die wij samen gezellig in huiselijke sfeer nuttigen.

Vanaf 1 januari 2020 verzorgen wij kooklessen zodat onze deelnemers elke dag een warme maaltijd krijgen en leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen maken.

 We zijn elke maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur open.

Je hoeft niet elke dag te komen, het kan best zijn dat je een ochtend, middag of een paar dagen wilt komen.

Dat mag!

Waarom doen wij dat?
Wij vinden een mooie en duurzame wereld belangrijk. Een wereld waarin iedereen meedoet, op zijn of haar eigen manier! We vinden aandacht belangrijk, samen leven belangrijk. We geven je een steuntje in de rug. Jij leert daarbij van ons, wij leren weer van jou. Zo zorgen we voor elkaar.

Dat zorgen voor elkaar doen we elke dag. En elke dag een beetje beter. We besteden aandacht aan jou, hoe jij je voelt. Wij willen dat jij je prettig voelt. We geloven dat jij verantwoordelijk bent voor jezelf en voor de wereld om je heen. De basis is liefde. En respect. Dat vinden wij heel belangrijk!

De keuze om zorg en techniek samen te laten gaan, daar is goed over nagedacht. We houden rekening met wat jij wilt en wat je kunt. Omdat ieder mens uniek is. Jij bent uniek!

Zorgsloperij De Kans vindt het fijn om met jou in de metaal en techniek aan de slag te gaan.

Een aparte plek binnen onze zorgsloperij is wat we noemen de ‘Wij-identiteit, wij-cultuur’.

Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Waar het om draait is dat veel mensen niet meer weten wat het is om samen te leven. Je hebt meestal een kleine kring van mensen om je heen. De wereld is echter veel groter dan die paar mensen .

Bij Zorgsloperij De Kans zijn mensen die gewend zijn dat het ‘ik’ belangrijker is dan ‘wij’. En er zijn mensen die juist geleerd hebben dat ‘wij’ belangrijker is dan het ‘ik’. Dat kan weleens botsen. Daarom zorgen we ervoor dat die twee groepen mensen elkaar beter begrijpen. En wat is er mooier dan dat je ziet dat die ander eigenlijk net als jij is? Blij is om dezelfde dingen, verdrietig is om dezelfde dingen. Dan is het toch fijn wanneer je daarover met elkaar kunt praten? Of iemand anders kan troosten, gewoon door een arm om iemand heen te slaan?

En je mag heus jezelf blijven, je eigen ‘ik’. Hoe fijn is dat?

Hoe doen wij dat?
Wanneer je het leuk vindt om bij ons te komen, gaan we elkaar eerst leren kennen. Dat doen we zonder poespas, gewoon gezellig. Met een praatje en een kopje koffie. We leggen je dan uit wat we voor je kunnen doen en wat jij daarvoor zelf moet doen. Daar maken we duidelijke afspraken over.

Als je dan echt bij ons bent, begint het pas echt. We laten je kennismaken met alles wat we doen. Je krijgt daarbij altijd een goede begeleiding.

Het wordt misschien wel hartstikke moeilijk om te kiezen. Vind je het leuk om auto’s te repareren? Hout te bewerken? Het kan zijn dat je altijd al had willen leren lassen, stel je eens voor dat je dát leuk vindt! Maak je dus geen zorgen, we komen er altijd uit!

Je gaat bij ons gewoon ontzettend veel ervaring opdoen. We maken gebruik van wat je leuk vindt, wat je al kunt! Daar wijzen we je op. We zeggen niet ‘dit kun je niet’, maar ‘dit kun jij!’

Elke keer wanneer je komt, krijg je een opdracht waaraan je die dag mag gaan werken. En juist omdat we zo klein zijn, leer je heel snel heel veel.

Geen dag is daarom hetzelfde met wat je gaat doen. Een ding is altijd wel hetzelfde: we hebben vaste begintijden, pauzes en we stoppen altijd op dezelfde tijd. Dat biedt jou en ons houvast.

En wil je werken aan je conditie? Of wil je je agressie kwijt of je teveel aan energie? We hebben een aparte fitnessruimte. Daar kun je lekker sporten.

We organiseren regelmatig leuke uitjes. Dan gaan we schaatsen. Of naar de dierentuin.

Kom je erachter dat je veel meer in je mars hebt, dan bieden we je een leertraject aan. In jouw tempo kun je een certificaat halen. Wellicht zelfs een diploma waar je wat aan hebt! Om werk te zoeken als je daar klaar voor bent. Om verder te leren, als dat mogelijk is.

En wat we al zeiden: er zijn altijd professionele begeleiders aanwezig die je helpen als dat nodig is.

Waar doen wij dat?
Zorgsloperij De Kans zit in Leeuwarden, op het bedrijventerrein De Zwette.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het adres is: James Wattstraat 18A

8912 AS Leeuwarden.

Wij werken samen met Auto- en Recycling bedrijf De Zwette. Veel van het materiaal waarmee jij straks gaat werken, komt van dit bedrijf.

Ja, ik wil!

Wanneer jij nu helemaal enthousiast bent geworden van wat je allemaal hebt gelezen, dan vinden wij dat hartstikke leuk! Dan ben je nog maar een stapje verwijderd om te kijken of we met elkaar in zee gaan.

Wat kun je dan doen?

Nou, je kunt bij ons langskomen. Bel dan wel eerst even, zodat we de tijd voor je nemen. We zorgen ervoor dat de koffie klaar staat.

Bel hiervoor naar Svetlana Bondo: 06-27585159/058-2894762

Wil je eerst mailen? Dat mag.

Ons e-mailadres is: info@zorgsloperijdekans.nl Of vul het contactformulier onderaan de pagina in, dan nemen wij zo snel contact met je op!

Ons adres is:
James Wattstraat 18A (bedrijventerrein De Zwette)
8912 AS Leeuwarden

Ook voor thuis

Thuisondersteuning

Wie zijn wij?

Zorgsloperij De Kans is een klein bedrijf in Leeuwarden met een eigen gezicht. Wij bieden onder meer thuisondersteuning aan. We zijn begonnen in 2016. En we richten ons op een speciale groep.

Welke groep is dat dan?

Het gaat om mensen zijn die het moeilijk vinden om thuis de boel een beetje draaiende te houden. Die het moeilijk vinden om daar goede hulp bij te krijgen bij ‘normale’ instanties. Mensen die tegen een muur aanlopen, omdat ze een beetje anders zijn dan anderen. Daardoor passen ze niet goed bij die instanties.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze een trauma hebben, doordat ze in het verleden in de gevangenis hebben gezeten. Misschien zijn ze verslaafd geweest. Misschien zijn ze daardoor zelfs in de gevangenis beland. Dat maakt het allemaal best moeilijk om het normale leven weer op te pakken. Vaak durven ze niet om hulp te vragen en daarom doen ze dat niet.

Het kan zijn dat ze juist al die problemen hebben gekregen omdat ze zich altijd anders hebt gevoeld dan anderen. Het idee hadden er niet bij te horen.

Voor mensen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik, is het vaak net zo moeilijk om hulp te krijgen bij thuisondersteuning.

Als dit op jou slaat,dan zijn we er speciaal voor jou!

Pak je leven weer op en leer!

Wij willen jou graag leren om je leven weer op te pakken. Dat doen we door je echt dingen te leren, zodat je daarna alles zelf weer kunt. Misschien gaat het daarna zo goed, dat je zelfs een baan kunt zoeken. Of weer naar school kunt gaan. En als je alleen hulp wilt om het thuis allemaal weer zelf aan te kunnen, dan ben je ook welkom! Ben je tussen de 18 en 67 jaar, dan geven we je die kans.

Omdat wij het belangrijk vinden dat jij niet meer tegen een muur aanloopt, zeggen wij altijd:

“VERANDER MUREN IN DEUREN”

Dat is onze slogan.

Wat doen wij?
Zoals we al zeiden, we zijn een klein bedrijf dat jou kan thuis kan ondersteunen in een heleboel dingen.

Stel, je vindt het moeilijk om met geld om te gaan. Dat snappen we best. We gaan met jou om tafel en leggen je uit hoe je daar beter in kunt worden.

Of je snapt helemaal niets van al die ingewikkelde instanties waarmee je te maken krijgt. Daarin ben je niet de enige, hoor. Daar helpen we jou graag bij.

De post blijft ongeopend, omdat je bang bent dat het geen leuke post is. Daardoor kom je in de problemen, want die brieven zijn wel belangrijk! Samen openen we die brieven en kijken wat jij zelf kunt doen. Als dat eerst niet lukt, dan leggen we je het uit. Desnoods nemen wij contact op met de briefschrijvers.

Stel, je vindt het elke keer spannend om naar een afspraak te gaan, bijvoorbeeld met je hulpverlener bij Verslavingzorg. Geen zorgen, daar zijn wij ook voor! We geven je advies en gaan desnoods met je mee ernaartoe.

Hartstikke fijn, nietwaar?

Hoe doen wij dat?
Wij vinden een mooie en duurzame wereld belangrijk. Een wereld waarin iedereen meedoet, op zijn of haar eigen manier! We vinden aandacht belangrijk, samen leven belangrijk. We geven je een steuntje in de rug. Jij leert daarbij van ons, wij leren weer van jou. Zo zorgen we voor elkaar.

Dat zorgen voor elkaar doen we elke dag. En elke dag een beetje beter. We besteden aandacht aan jou, hoe jij je voelt. Wij willen dat jij je prettig voelt. We geloven dat jij verantwoordelijk bent voor jezelf en voor de wereld om je heen. De basis is liefde. En respect. Dat vinden wij heel belangrijk!

Wanneer je hulp wilt met hoe je alles thuis moet regelen, dan willen we jou eerst leren kennen. Jij hoort dan wat wij voor jou kunnen doen. Daar maken we duidelijke afspraken over.

Als je dit allemaal ziet zitten, begint het pas echt. We laten je kennismaken met de mensen die jou gaan helpen. Je krijgt altijd een goede begeleiding.

Je gaat bij ons gewoon ontzettend veel leren. We maken gebruik van wat je leuk vindt, wat je al kunt! Daar wijzen we je op. We zeggen niet ‘dit kun je niet’, maar ‘dit kun jij!’

Ja, ik wil!

Wanneer jij nu helemaal enthousiast bent geworden van wat je allemaal hebt gelezen, dan vinden wij dat hartstikke leuk!

Dan ben je nog maar een stapje verwijderd om te kijken of we met elkaar in zee gaan.

Wat kun je dan doen?

Nou, je kunt bij ons langskomen. Bel dan wel eerst even, zodat we de tijd voor je nemen. We zorgen ervoor dat de koffie klaar staat. Bel hiervoor naar Svetlana Bondo: 06-27585159.

Wil je eerst mailen? Dat mag.

Ons e-mailadres is: info@zorgsloperijdekans.nl Of vul het contactformulier onderaan de pagina in, dan nemen wij zo snel contact met je op!

Ons adres is:
James Wattstraat 18A (bedrijventerrein De Zwette)
8912 AS Leeuwarden

wij helpen je graag

Hulp bij het huishouden

Wie zijn wij?

Zorgsloperij De Kans is een klein bedrijf in Leeuwarden met een eigen gezicht. Wij bieden onder meer dagbesteding aan. We zijn begonnen in 2016. En we richten ons op een speciale groep.

Welke groep is dat dan?

Het gaat om mensen zijn die het moeilijk vinden om een plekje te vinden bij een ‘normale’ dagbesteding. Mensen die tegen een muur aanlopen, omdat ze een beetje anders zijn dan anderen. Daardoor passen ze niet goed bij die dagbesteding.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze een trauma hebben, doordat ze in het verleden in de gevangenis hebben gezeten. Misschien zijn ze verslaafd geweest. Misschien zijn ze daardoor zelfs in de gevangenis beland. Dat maakt het allemaal best moeilijk om een goed plekje te vinden om het normale leven weer op te pakken. Vaak durven ze niet om hulp te vragen en daarom doen ze dat niet.

Het kan zijn dat ze juist al die problemen hebben gekregen omdat ze zich altijd anders hebt gevoeld dan anderen. Het idee hadden er niet bij te horen.

Voor mensen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik, is het vaak net zo moeilijk om een plekje te vinden bij een dagbesteding.

Als dit op jou slaat en je hebt een PGB-, WMO- of ZIN-indicatie, dan zijn we er speciaal voor jou!

Pak je leven weer op en leer!

Wij willen jou graag leren om je leven weer op te pakken. Dat doen we door je echt dingen te leren, zodat je daarna misschien zelfs een baan kunt zoeken. Of weer naar school kunt gaan. En als je alleen lekker bezig wilt zijn in plaats van thuis te zitten, dan ben je ook welkom! Ben je tussen de 18 en 67 jaar, dan geven we je die kans.

Omdat wij het belangrijk vinden dat jij niet meer tegen een muur aanloopt, zeggen wij altijd:

“VERANDER MUREN IN DEUREN”

Dat is onze slogan.

Er is wel één voorwaarde als je bij ons een plekje wilt in dagbesteding: je moet het leuk vinden om met techniek bezig te zijn!

Waarom?

Dat leggen we je graag uit!

Wat doen wij?

Zoals we al zeiden, we zijn een klein bedrijf dat dagbesteding aanbiedt. Dat doen we doordeweeks. We zijn elke maandag tot en met vrijdag open tussen 9.00 en 17.00 uur. Je hoeft niet elke dag te komen, het kan best zijn dat je een ochtend, middag of een paar dagen wilt komen. Dat mag.

Je kunt bij ons heel veel leren van techniek.

Voorbeelden?

We houden ons vooral bezig met de techniek van auto’s, motoren en brommers. Soms repareren we fietsen of bouwen die zelfs. Maar je kunt bij ons aan metaalbewerking doen. Of met hout werken. We leren je om leuke dingen te maken van al die materialen.

Je krijgt altijd begeleiding als dat nodig is. En je kunt echt gave dingen maken van alle materialen die wij hebben!

Zo kun je ontdekken hoe creatief je bent, want dat ieder mens dat is, dat weten wij zeker! We hebben speciale werkplaatsen, dus als je aan een auto sleutelt, heb je je eigen plekje. En als je juist graag met hout werkt, hebben we daarvoor ook een aparte werkplaats. Éen keer in de 6 weken hebben we leuke groepsactiviteiten zoals schaatsen, natuurgebiedenen bezoeken, leuke evenementen bijwonen en natuurlijk ook veel sportieve activiteiten.

Vind je werken in de techniek leuk en heb je een PGB- of een ZIN-indicatie? Dan is Zorgsloperij De Kans een mooi plekje voor je!

Denk je nu, maar hoe moet ik daar komen? Geen probleem. We kunnen je ophalen van huis en weer thuisbrengen!

Waarom doen wij dat?
Wij vinden een mooie en duurzame wereld belangrijk. Een wereld waarin iedereen meedoet, op zijn of haar eigen manier! We vinden aandacht belangrijk, samen leven belangrijk. We geven je een steuntje in de rug. Jij leert daarbij van ons, wij leren weer van jou. Zo zorgen we voor elkaar.

Dat zorgen voor elkaar doen we elke dag. En elke dag een beetje beter. We besteden aandacht aan jou, hoe jij je voelt. Wij willen dat jij je prettig voelt. We geloven dat jij verantwoordelijk bent voor jezelf en voor de wereld om je heen. De basis is liefde. En respect. Dat vinden wij heel belangrijk!

De keuze om zorg en techniek samen te laten gaan, daar is goed over nagedacht. We houden rekening met wat jij wilt en wat je kunt. Omdat ieder mens uniek is. Jij bent uniek!

Zorgsloperij De Kans vindt het fijn om met jou in de metaal en techniek aan de slag te gaan.

Een aparte plek binnen onze zorgsloperij is wat we noemen de ‘Wij-identiteit, wij-cultuur’.

Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Waar het om draait is dat veel mensen niet meer weten wat het is om samen te leven. Je hebt meestal een kleine kring van mensen om je heen. De wereld is echter veel groter dan die paar mensen .

Bij Zorgsloperij De Kans zijn mensen die gewend zijn dat het ‘ik’ belangrijker is dan ‘wij’. En er zijn mensen die juist geleerd hebben dat ‘wij’ belangrijker is dan het ‘ik’. Dat kan weleens botsen. Daarom zorgen we ervoor dat die twee groepen mensen elkaar beter begrijpen. En wat is er mooier dan dat je ziet dat die ander eigenlijk net als jij is? Blij is om dezelfde dingen, verdrietig is om dezelfde dingen. Dan is het toch fijn wanneer je daarover met elkaar kunt praten? Of iemand anders kan troosten, gewoon door een arm om iemand heen te slaan?

En je mag heus jezelf blijven, je eigen ‘ik’. Hoe fijn is dat?

Hoe doen wij dat?
Wanneer je het leuk vindt om bij ons te komen, gaan we elkaar eerst leren kennen. Dat doen we zonder poespas, gewoon gezellig. Met een praatje en een kopje koffie. We leggen je dan uit wat we voor je kunnen doen en wat jij daarvoor zelf moet doen. Daar maken we duidelijke afspraken over.

Als je dan echt bij ons bent, begint het pas echt. We laten je kennismaken met alles wat we doen. Je krijgt daarbij altijd een goede begeleiding.

Het wordt misschien wel hartstikke moeilijk om te kiezen. Vind je het leuk om auto’s te repareren? Hout te bewerken? Het kan zijn dat je altijd al had willen leren lassen, stel je eens voor dat je dát leuk vindt! Maak je dus geen zorgen, we komen er altijd uit!

Je gaat bij ons gewoon ontzettend veel ervaring opdoen. We maken gebruik van wat je leuk vindt, wat je al kunt! Daar wijzen we je op. We zeggen niet ‘dit kun je niet’, maar ‘dit kun jij!’

Elke keer wanneer je komt, krijg je een opdracht waaraan je die dag mag gaan werken. En juist omdat we zo klein zijn, leer je heel snel heel veel.

Geen dag is daarom hetzelfde met wat je gaat doen. Een ding is altijd wel hetzelfde: we hebben vaste begintijden, pauzes en we stoppen altijd op dezelfde tijd. Dat biedt jou en ons houvast.

En wil je werken aan je conditie? Of wil je je agressie kwijt of je teveel aan energie? We hebben een aparte fitnessruimte. Daar kun je lekker sporten.

We organiseren regelmatig leuke uitjes. Dan gaan we schaatsen. Of naar de dierentuin.

Kom je erachter dat je veel meer in je mars hebt, dan bieden we je een leertraject aan. In jouw tempo kun je een certificaat halen. Wellicht zelfs een diploma waar je wat aan hebt! Om werk te zoeken als je daar klaar voor bent. Om verder te leren, als dat mogelijk is.

En wat we al zeiden: er zijn altijd professionele begeleiders aanwezig die je helpen als dat nodig is.

Waar doen wij dat?
Zorgsloperij De Kans zit in Leeuwarden, op het bedrijventerrein De Zwette.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het adres is: James Wattstraat 18A

8912 AS Leeuwarden.

Wij werken samen met Auto- en Recycling bedrijf De Zwette. Veel van het materiaal waarmee jij straks gaat werken, komt van dit bedrijf.

Ja, ik wil!

Wanneer jij nu helemaal enthousiast bent geworden van wat je allemaal hebt gelezen, dan vinden wij dat hartstikke leuk! Dan ben je nog maar een stapje verwijderd om te kijken of we met elkaar in zee gaan.

Wat kun je dan doen?

Nou, je kunt bij ons langskomen. Bel dan wel eerst even, zodat we de tijd voor je nemen. We zorgen ervoor dat de koffie klaar staat.

Bel hiervoor naar Svetlana Bondo: 06-27585159.

Wil je eerst mailen? Dat mag.

Ons e-mailadres is: info@zorgsloperijdekans.nl Of vul het contactformulier onderaan de pagina in, dan nemen wij zo snel contact met je op!

Ons adres is:
James Wattstraat 18A (bedrijventerrein De Zwette)
8912 AS Leeuwarden

Muziek op de Kans!

 Sinds kort is de muziekstudio af en kun je ook als deelnemer zelf muziek maken

 

 

Extra diensten

Bij de Kans bieden deelnemers diensten aan waarin zij zich hebben gespecialiseerd. Momenteel bieden wij daarom onder andere de volgende diensten aan voor een gepaste prijs:

Telefoonreparatie:– Accu vervangen– Software flash– Diagnose– Scherm vervangen– Achterkant vervangen

Kledingreparatie:– Repareren– Inkorten– Vernaaien– Rits inzetten

Ook doen wij kleine reparaties en onderhoud aan auto’s en fietsen. Voor de mogelijkheden met betrekking tot de bovenstaande diensten kunt u contact met ons opnemen.

Ophalen oud ijzer bijvoorbeeld (geen elektrische apparaten):

– Fietsen

– Karren

– Knipijzer

– Blikken

– Motoren

– Rioleringsbuizen

– Remschijven

– Kachels