Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf.    Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche.                                                            Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Zorgsloperij de Kans leidt sinds 2017 mbo-studenten op.                                                      Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden.                                          In 2019 zijn wij verkozen tot het beste leerbedrijf in Friesland in de Zorg-welzijn en sport sector        Ook hebben wij praktijk erkenningen voor mensen zonder start kwalificatie via praktijkschool Friesland.

 Entree

Assistent dienstverlening en zorg

Assisitent mobiliteitsbrance

VMBO Leertraject-Boris

VMBO Maritiem en techniek

 Zorg en welzijn

Helpende Zorg en welzijn

Persoonlijk begeleiding specifieke doelgroepen

Sociaal werker         

 Vrijwilligers

Re-integratie projecten vanuit UWV

Integratie projecten vanuit VluchtelingenWerk

Re-integratie projecten vanuit participatie wet

Vrijwilligerswerk; Administratie, Keuken, Houtafdeling, Techniek, Sport, Creatief, Educatief en Cognitief (hierbij kun je denken aan workshops en verschillende cursussen). 

Bij ons kunt u ook langskomen voor de bliksemstage:

tijdens een Bliksemstage bezoeken leerlingen van de basisschool, het vmbo en het praktijkonderwijs een aantal afdelingen van een bedrijf. Daarbij kijken ze niet alleen rond, ze steken ook de handen uit de mouwen; het is de bedoeling dat ze echt even meewerken.

Hierdoor ontdekken ze welke beroepen er bestaan, welke werkzaamheden daarbij horen en wat ze al dan niet leuk vinden. Dat is belangrijk, want kinderen moeten jong kiezen welke kant ze opgaan. En velen van hen weten nauwelijks wat er te koop is op de arbeidsmarkt.

Hier willen wij bij helpen om de keuze iets makkelijker te maken en een beeld te geven van wat onze organisatie doet en hoe een dag bij ons eruit ziet.