zorgsloperij de kans
Over zdkEen kleinschalige organisatie
Zorgsloperij De Kans
Zorgsloperij is een kleinschalige zorginstelling met een eigen gezicht. Wij bieden professionele begeleiding en ondersteuning aan volwassenen tussen 18 t/m 67 jaar.
Bij Zorgsloperij De Kans is plaats voor mensen die op eigen tempo mogen en willen werken. Mensen met zowel geestelijk of lichamelijke beperkingen, die iets willen leren en/of ervaring op willen doen in de autotechniek en of houtbewerking. In de garage wordt er onder begeleiding vooral aan auto’s, brommers en andere voertuigen gewerkt. In de houtwerkplaats leer je producten maken. Bij Zorgsloperij werken mensen met een PGB, ZIN, WLZ, WMO en Forensische Zorg. Onze deelnemers werken met veel enthousiasme en inzet. De taken voor deelnemers die in de werkplaats werken zijn aangepast aan de cliënt zijn vaardigheden en of mogelijkheden. Het werk is onder begeleiding.
Ons team bestaat uit professionals en zijn gediplomeerd opgeleid om met mensen te werken die net een beetje meer aandacht nodig hebben en kunnen tegen een stootje.
Wij bieden individuele begeleiding, huishoudelijke hulp en dagbesteding in groepsverband.
Verander muren in deuren! (Loesje)
Onze visie
Wij staan voor persoonlijke aandacht, sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling.
Bij “De Kans” leggen we het accent op activerende geestelijke en lichamelijke activiteit.
Onze passie is om te participeren in een mooie kleinschalige groep in Wij cultuur ! Een plek midden in de samenleving waar iedereen welkom is en blij van wordt.
De doelgroep van Zorgsloperij de Kans omvat veelal mensen die reeds zijn afgeschreven door de maatschappij. Ook in reguliere zorginstellingen lopen zij vast. Zij lopen als het waren constant tegen een muur aan. Dit is met name het gevolg van een dusdanig ingewikkelde combinatie van (persoonlijkheids-) problematieken, aandoeningen en trauma’s die vraagt om specialistische begeleiding en ondersteuning. Deze meervoudige problematiek uit zich met enig regelmaat in gedragsproblemen, zoals onder meer het mijden van zorg. Zorgsloperij de Kans richt zich primair op deze groep mensen. Derhalve luidt de missie van Zorgsloperij de Kans:
“ Verander muren in deuren”
Mensen leren door ervaring
Meerwaarde
Mensen leren door ervaringen. Dit is een belangrijk principe op ons bedrijf.
Zelf ervaren is een uitstekende manier om vaardigheden en kennis op te doen. Bij De Kans worden mensen hierbij geholpen.
Veel mensen ervaren dat werken op de Zorgsloperij de Kans gezond maakt door het werken op de verschillende werkplaatsen en werkzaamheden en door de kleinschaligheid. Het werk is ook gezond, omdat het actief, doelgericht en zinvol is. Het werken aan gezondheid wordt breed opgevat en omvat ook het bereiden van gezonde maaltijden en sporten op locatie. De tijdsstructurering en het ontdekken van de individuele mogelijkheden zijn heilzaam.
Veel hulpvragers missen structuur in hun leven. Zorgsloperij de Kans kan die structuur bieden. De gang van zaken op onze organisatie kent een vast verloop en hecht sterk aan heropvoeding en cognitieve verandering door middel van het aanleren van normen en waarden.
Een aparte plek binnen onze organisatie neemt de zogenoemde “Wij-identiteit, Wij- cultuur” in. Het is in onze ogen belangrijk om deelnemers te helpen om zowel een
Wij-identiteit als een Ik-identiteit op te bouwen. De mensen zijn veelal hun Wij-identiteit kwijtgeraakt, terwijl je deel uit kunt maken van een groter familieband. Zorgsloperij de Kans creëert het gevoel van samenzijn en voor elkaar klaarstaan. Dat betekend dat we elkaar accepteren en respecteren, ongeacht onze achtergrond. We hebben oog voor de verschillen tussen de Wij-cultuur waarin bepaalde deelnemers zijn opgeroeid en de Ik-cultuur waarin andere deelnemers werden grootgebracht. Wij maken een succesvolle vertaalverslag tussen de beide culturen door uit te gaan van maximale participatie. Iedereen is gelijk en belangrijk met diens unieke talenten en kwaliteiten. Door deze door te geven aan elkaar ontstaat een sterke ketting waarbij het geheel sterker is dan de delen. Mensen vinden herkenning bij elkaar en kunnen lief en leed delen. Tegelijkertijd maken wij duidelijk dat het ook belangrijk is dat ze energie blijven steken in hun eigen identiteit. Dat maakt onze organisatie uniek!
Niet hun tekorten maar juist hun kwaliteiten worden hierbij benadrukt en ook hoe het anders kan waardoor men weer positief veder kan en zich meer kan ontwikkelen. “Iets moois maken of repareren” geeft een enorme impuls aan het zelfvertrouwen en vergroot het gevoel van eigenwaarde. Door in eigen tempo te leren kan er een aansluiting ontstaan op een gewone baan of een baan in een sociale werkplaats of kan er een betere overgang gecreëerd worden tussen school en werk.
Daarnaast werken wij met een beloningsysteem. welke in teamverband werkt. Zet jij je goed in voor je re-integratie, leer/werkplek/ dagbesteding en ben je een topper voor je team dan kun je met punten met je team leuke dingen doen.
Zoals een gezellig uitje of zelfs certificaten behalen.
Dus zet hem op en volg je gedrags verandering door de positieve benadering en de complimenten van De Kans
Leden Raad van Toezicht De Kans Nr 2
Even voorstellen :
Kees Swildens, Lid Raad van Toezicht
Hallo! Ik ben Kees Swildens, lid van de Raad van Toezicht bij Zorgsloperij De Kans. Met ervaring in de psychiatrische zorg en leiderschap binnen de financiële sector, breng ik een mix van begrip voor menselijke drijfveren en strategisch management naar onze organisatie. Ik heb een passie voor innovatie en talentontwikkeling, essentieel voor onze missie om uitmuntende zorg en ondersteuning te bieden aan hen die dit het hardst nodig hebben.
Als lid van de Raad van Toezicht bewaak ik onze strategische richting en zorg ik voor een sterke dialoog tussen bestuur en stakeholders. Samen bouwen we aan een toekomst waarin iedereen bij De Kans zijn potentieel kan benutten.
Jules Dutrieux, voorzitter Raad van Toezicht
Ik ben Jules Dutrieux (1963) en woonachtig in Harlingen. Vanaf juni 2024 ben ik toegetreden tot de Raad van Toezicht bij De Kans Nr. 2 in de functie van voorzitter met de portefeuilles organisatie, personeel en stakeholders.
Ik werk vanaf 1992 doorlopend in het Sociaal Maatschappelijk Domein bij diverse organisaties, met diverse doelgroepen. Vanaf 2000 doe ik dat in de functies: locatiemanager, directeur, directeur-bestuurder, consultant, bestuurder. Daarmee heb ik een brede ervaring in de non-profit sector.
De reden dat ik me graag inzet voor De Kans Nr.2 is dat de werkzaamheden als lid van de RvT goed aansluiten bij mijn drijfveren: ik zet me graag in voor het ontwikkelen en verbeteren van de organisatie, ik wil bijdragen aan de goede zaak en het moet altijd om mensen gaan. In m’n werk
vind ik m’n drijfveren altijd erg belangrijk, dat geeft mij energie en voldoening. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn of haar leven zo prettig mogelijk kan leiden. Met m’n ervaring in het Sociaal Maatschappelijk Domein wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan De Kans Nr 2.
Erwin Duursma
Vanaf juni 2024 ben ik, Erwin Duursma (53) , toegetreden tot de Raad van Toezicht van Zorgsloperij de De Kans.
De laatste 12 jaar werk ik veel voor, en samen met, maatschappelijke- (semi) overheids instellingen (o.a de laatste 6 jaar als raadslid en als kwartiermaker-consultant.) Dat helpt mij in omgevingen en projecten waar zicht op bestuurlijke verhoudingen en diversiteit van belangen cruciaal is. Mijn drijfveer is steeds meer gericht op het welzijn van de mensen om me heen: kan iedereen meedoen, hoe helpen we elkaar? Daar lever ik vanuit mijn diverse achtergrond en ervaring graag een bijdrage aan. Met name door het opzetten en versterken van samenwerkingen, het aangaan van goede relaties in combinatie met een methodische aanpak, maar met een creatieve geest en een goed luisterend oor, wil ik een bijdrage leveren aan de organisatie en de Raad van Toezicht. Ik kijk uit naar een scherpe en opbouwende samenwerking.
Hartelijke groet,
drs. Erwin Duursma